måndag 11 april 2011

En klassiker från förr


När jag var liten åt vi torsk med äggsås så gott som varje vecka. Då var torsken hemmafiskad. Nu köper jag den krav-märkta i Coops frysdisk.

Kokt torsk med äggsås

400-800 g fryst torsk

Låt fisken tina över dagen i kylen. Dela i mindre bitar. Koka upp lättsaltat vatten och låt fiskbitarna sjuda några minuter tills de är klara.

3 hårdkokta ägg
2 msk smör
2 msk vetemjöl

4 dl mjölk
2 tsk fiskfond
vitpeppar
2 msk hackad persilja (om man vill, vi uteslöt det idag)


Smält smöret i kastrullen och vispa i mjölet. Häll över mjölken och fiskfonden och koka upp under omrörning. Koka 3-5 minuter. Smaka av med peppar. Tärna äggen och tillsätt dessa och persiljan.  

Idag hade vi nån slags kylskåpsrensning på grönsaker, så storebror fick gurka, lillebror mumsade surkål och mamman och pappan fick dela på salladen som fanns kvar. Tistelvind har nyligen kommit med en okryddad surkål som smakar fantastiskt, så mamman tog en stor portion av den också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar