torsdag 21 april 2011

Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot


Det här är en av mina älsklingsrätter. Grunden till det här receptet kommer från Icas kundtidning Buffé, men jag har ändrat det lite så att det passar oss. Det är ett perfekt höst-, vinter- och vårrecept.

3 morötter
2 palsternackor
1 bit rotselleri
2 vitlöksklyftor
3 gula lökar i klyftor
500 g krossade tomater
8 dl grönsaksbuljong
2 msk chilisås
1 msk rödvinsvinäger
1 dl riven pepparrot
½ dl grovhackad dill

Skala och skär rotfrukterna i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skala löken. Fräs rotfrukter, vitlök och lök i olja några minuter. Tillsätt tomat, buljong, chilisås och vinäger. Koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna är mjuka.
Tillsätt pepparrot och dill precis före servering. 
Servera med goda smörgåsar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar