torsdag 5 maj 2011

Fisksoppa med räkor


 
Grunden till det här receptet kommer från kokboken "Mat som det är någon mening med - Goda råd och recept från Alftaköket" som jag köpte för flera år sen på Apoteket. Grunden är enkel och man kan ju använda i princip vilka grönsaker man vill.
400 g torsk
3 morötter
1 palsternacka
1 liten gul lök
1 tsk curry
1 l fiskbuljong
2 dl gröna ärtor
2 dl skalade räkor
½ dl hackad dill
Slanta rotsakerna och skiva löken. Fräs på svag värme tillsammans med curryn några minuter. Tillsätt buljongen. Koka till grönsakerna är nästan mjuka. Skär fisken i ganska stora bitar. Lägg i fiskbitarna. Koka 3-5 min. Lägg i räkorna och ärtorna och låt soppan bli varm. Strö över dill innan servering.
Vi brukar ha bröd och pålägg till. Just idag blev det rågkusar med keso.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar