måndag 9 maj 2011

Vardagsklassiker

När jag blev vegetarian någon gång på gymnasiet var det nån slags biffar i stil med dessa jag först lärde mig laga. Men då var det på röda linser. Idag föredrar jag gröna då det är lite mer tuggmotstånd i dem, men det kan ju vara kul att variera. Vi hade ett grannbarn som middagsgäst idag, så därför glömdes kameran helt enkelt bort och ni får klara er utan bild. Det kanske inte gör så mycket just idag, dessa biffar är mycket goda, men tyvärr inte särskilt vackra. I höst äter vi dem med vackra tillbehör, idag blev det bara morot som lyste upp lite på tallrikarna.

Linsvegetter

2 1/2 dl torkade gröna linser
3 potatisar
1 gul lök
1/2 dl sesamfrö
spiskummin, salt, peppar

Skala och dela potatisarna (har man kokt kall potatis över kan man med fördel använda dessa kan då blanda i dem samtidigt som löken). Koka linserna och potatisen så att de blir mjuka. Häll av vattnet. Hacka löken. Mixa alltihop med stavmixer, men inte för fint. Tillsätt kryddorna och sesamfrö. Forma biffar och stek i olja tills de ser fina ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar