torsdag 19 januari 2012

Vegetarisk gryta med viltsmak


Det här skulle kunna vara min älsklingsrätt. Vegetarisk gryta med viltsmak och smarrig syltlök. Pressad potatis är kanske det godaste sättet att servera potatis också. Hade det varit jag som lagat maten hade jag rivit morötterna, men morotsstavar är ju också gott.

Viltgryta med syltlök


2,5 dl torkade sojabitar
1 purjolök
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
10 krossade enbär
1,5 msk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 dl syltlök

Koka sojabitarna enligt anvisning på förpackningen.
Strimla purjolöken.
Blanda saft, vatten, grädden buljong, enbär, soja och timjan i en kastrull. Koka upp och koka några minuter under lock.
Tillsätt sojabitarna, purjolöken och syltlöken. Koka ihop på svag värme ca 5 min.
Servera med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar