fredag 24 maj 2013

Enkel fisk i ugn

Majmånad är nog en av årets mest intensiva. Det är avslutning på alla aktiviteter, picknickar med förskolan, utflykter och massa annat, samtidigt som man ska hinna med att fixa i trädgården och njuta också. Då behöver man ibland mat som lagar sig nästan själv, som den här rätten. I en perfekt värld skulle jag alltid komma ihåg att tina fisken i kylen innan den tillagas, men eftersom världen inte är perfekt så händer det att jag glömmer. Ibland snabbtinar jag den i kallt vatten, men man kan också laga till den fast den är fryst. Det tar lite längre tid i ugnen bara. En bra grej om man är osäker på tillagningstiden är att använda en stektermometer. Vid 55 grader är fisken klar.

Fisk i ugn i gräddsås

800 g miljömärkt fisk (2 frysta fiskblock)
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
persilja
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fiskblocken i en form. Strö över hackad persilja och salta och peppra. Häll på grädde och mjölk. Låt stå i ugnen tills den är klar, ca 40-50 minuter för fryst fisk och kortare för tinad.
Servera med kokt potatis eller potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar