lördag 12 april 2014

Vegobiffar med hasselnötter

I den nya föräldratidningen Nära Barn hade de ett reportage från ett kristet kollektiv som fick dela med sig av sitt bästa recept och då valde hasselnötsbiffar. Receptet passade inte riktigt det jag hade hemma, så jag gjorde en egen variant och de blev verkligen fantastiskt goda. Enkelt att steka dem i ugnen och lika goda i matlådan dagen efter. Det här är en rätt som kommer hamna i vår roterande veckomatsedel!

Hasselnöts- och linsbiffar

1½ dl röda linser
150 g hasselnötter
1 gul lök
2½ dl havregryn
1½ msk sojasås
1 msk citronjuice
1 tsk basilika
1 tsk timjan
2-4 msk vetemjöl
salt och peppar

Sätt ugnen på 150 grader.
Koka linserna i 10 minuter och häll sedan av dem. Mal hasselnötterna, antingen i mixer eller med en mandelkvarn.
Skala och hacka löken. Fräs löken i lite rapsolja så den blir mjuk.
Blanda linser, nötmjöl, lök och havregryn. Blanda i soja, citron och kryddor. Tillsätt mjöl till lagom konsistens. Om linserna är mycket blöta kan det behövas mer vetemjöl. Smaka av med salt och peppar.
Pensla en plåt med lite olja. Klicka ut smeten till biffar på plåten och grädda dem i ca 20 minuter i 150 grader.
Servera med kokt potatis, löksås och rivna morötter. Eller nåt annat gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar