måndag 17 augusti 2015

Snabb vegomat

Många människor säger att de vill äta mer vegetariskt, men att de inte har tid eller lust till allt hackande och mixande som ofta ingår i recepten. För dem kan den här goda grytan kanske vara något att testa. Tyvärr blir den inte speciellt vacker, eftersom svarta bönor och kokosmjölk har en tendens att färga maten grå. Smaken är dock utmärkt, även mina barn äter denna med god aptit. Den passar utmärkt till kokt matvete, bulgur, hirs eller nåt annat gryn.

Kokosgryta med blomkål, majs och svarta bönor

1 gul lök (alternativt en halv dl fryst, färdighackad lök)
1 vitlöksklyfta
3 morötter
2 tsk curry
1 msk riven ingefära (finns också färdig fryst för den som vill det)
1 påse fryst blomkål
1 burk kokosmjölk
2 dl majs
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk spiskummin
½ tsk malen koriander
1 burk svarta bönor

Hacka lök och vitlök (alternativt använd försighackad lök och pressa vitlöksklyftan). Skala och hacka morötterna. Fräs i lite olja tillsammans med curry i en gryta. Tillsätt ingefära efter ett par minuter. När morötterna och löken börjat mjukna, tillsätt blomkål, kokosmjölk, majs, buljongtärning och kryddor. Koka upp. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönorna och låt puttra några minuter tills allt är varmt.

Servera med nåt kokt gryn och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar